Nieuws
Blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes.
Ontdek ze hier...
Referenties
Welke producties realiseerde Bruudruuster?
Ontdek ze hier...
Special Tools
Ondek hier onze afdeling grip en onze speciale cameratechnieken...


Benieuwd hoe Bruudruuster ontstaan is? In onderstaande 'jaarfiches' ontdek je het hele verhaal achter de vereniging oftewel hoe een stelletje videoklunzen groeide tot een sterke vriendenploeg die op semi-professionele basis kwalitatieve video- en fotoproducties realiseert ...

Wat vooraf ging ...
Voor de fundamenten van Bruudruuster Visual Productions moeten we terug naar november 1997. In het Koninklijk Atheneum van Lommel vatte een groep van 3 leerlingen het nieuws van één week samen tot een videojournaal van een half uur in het kader een taak voor de les Nederlands. Dat alles gebeurde onder de naam de naam 'GENIKO' Productions. GENIKO stond voor Geert Vanden Boer - Nico Vande Kerkhof - Koen Faes. Schalkse Ruiters tijdens Chrysostomos 1998, links herkent u Nico Vande Kerkhof, ongeveer 15 kilo geledenDeze mensen waren ook de voortrekkers van de productieploeg die de Chrysostomosshow 1998 op poten zetten en dit in naam van het 'productiehuis BjoGeNiKoDi Productions'. Voor deze productie werden kosten nog moeite gespaard wat resulteerde in een totaalspektakel van bijna drie uur. Toen zelden of nooit gezien in Lommel en omstreken : een weergave van beelden op een scherm met een projector (toen nog met 3 kleurenbuizen, beste kindjes ...)

Deze feiten waren de proloog op de oprichting van 'Bruudruuster Productions'. De eerste crew die werkte onder de naam 'Bruudruuster' bestond uit Nico Vande Kerkhof, Jan Faes, Koen Faes, Marjan Huybrechts en Geert Vanden Boer en werd samengesteld voor de videoprojectie op de inmiddels legendarische HJ's MayDay in de Moffel in Lommel op 17 mei 2000.

Het alleereerste logo van BruudruusterTijd voor het antwoord op een wel zéér FAQ : De naam 'Bruudruuster' werd verzonnen tijdens een flyersessie voor HJ's Mayday. De videogroep zocht een vlotte naam met een speelse klank en die vooral moest blijven hangen bij de bezoekers. 2000 was ook het jaar dat het productiehuis 'Woestijnvis' haar grote doorbraak kende en zij hadden hun naam ontleend aan een blunder uit het welbekende programma 'Rad van Fortuin'. Uit de lange lijst blunders uit het Rad van Fortuin werd uiteindelijk geopteerd voor 'Bruudruuster', mede omdat Nico onmiddellijk een idee voor een logo te binnen schoot: de ondertussen bekende broodrooster annex TV-toestel met de 2 antennes. Jan en Nico werkten het logo de volgende zondagochtend samen verder uit en 'Bruudruuster Productions' was geboren.

Sindsdien is er heel wat gebeurd binnen de Bruudruuster-groep : Een VZW werd opgericht, er kwamen mensen bij en anderen verlieten de groep dan weer, er werden geleidelijk aan steeds grotere audiovisuele producties gerealiseerd, enzovoorts. Een beknopt overzicht van de groei van Bruudruuster van 2000 tot nu ...

STORY
HIGHLIGHTS

Bij de start van Bruudruuster op HJ's Mayday werd gewerkt met zeer primitieve middelen : een Sony Handycam Hi8 camera, enkele zwart-wit minicamera's, enkele monitors, meters luidsprekerkabeltjes en een eigen geknutselde 'mengtafel'. Alles werd opgenomen op een oude VHS-videorecorder. De beelden werden geprojecteerd met een 1600 Lumen-projector, toen nog zo groot als een kleine ijskast. Desalniettemin sloeg het concept aan bij de massa : er werd gretig naar de camera gezwaaid en als klap op de vuurpijl werd het meesterstuk van die avond ontplooid : een (poging tot) camerakraan! (in feite een mini-camera op een oude vislijn, maar het was een begin van veel technische creativiteit!)

De videoprojectie op HJ's Mayday sloeg wel aan bij andere organisatoren waardoor de groep, bestaande uit Koen, Jan, Nico, Marjan en Geert ook gevraagd werd op Dance Arena en de Fiddle Fuif, beide in Lommel en de Waterproofparty in Mol. Het Bruudruuster project was definitief vertrokken ...

 • Videoprojectie HJ's Mayday - Lommel
 • Videoprojectie Dance Arena - Lommel
 • Videoprojectie Fiddle Fuif - Lommel
 • Videoprojectie Waterproofparty - Mol
CREW

Nico - Jan - Koen - Marjan - Geert
ENKELE HISTORISCHE FLITSEN ...

STORY
HIGHLIGHTS

2001 is het jaar van de grote doorbraak voor Bruudruuster Productions. In het voorjaar worden enkele videoprojecties in het Molse gedaan waarbij voor de eerste keer een 2-kanaals semi-professionele mengtafel gebruikt wordt.

Maar hét feit van 2001 situeert zich in mei op Driverseat. Nico Vande Kerkhof neemt een digitaal fototoestel mee naar de fuif (1.3 Megapixel) en maakt wat foto's van de fuif, hooguit een 20-tal. In een zotte bui worden deze op een zeer primitieve website geplaatst. De foto's op de site slaan aan en het fenomeen 'partypictures' is geboren! Er wordt een domeinnaam aangekocht (toen nog een hele onderneming) en op 4 juli wordt de eerste versie van www.bruudruuster.com officieel gelaunched!

In augustus 2001 wordt op de Belgian Greatest Beachparty ook voor het eerst een opname van een optreden in multicam door Bruudruuster verzorgd. Op het podium: Da Boy Tommy & Da Rick

De contacten met TVLokaal worden gelegd en Bruudruuster wordt vast correspondent voor de internetzender. Zo worden druk bekeken reportages gemaakt over onder meer 10 jaar Donna, Flikken en de Nacht der Jongeren.

In november wordt de vereniging Bruudruuster 'geofficialiseerd' en omgevormd tot een VZW. Vanaf dan is er een degelijke structuur en kan er een stuk professioneler gewerkt worden.

In december 2001 viert Bruudruuster voor het eerst ook oudjaar in Peer met een mega videoprojectie op de Happy New Year Party.

 • Superball - Witgoor-Dessel
 • Mega Fire Party - Mol
 • Belgian Greatest Beach Party - Bocholt
 • CD-voorstelling UneducateD - Lommel
 • Dance Revolution - Lommel
 • Waterproofparty - Mol
 • Happy Newyear Party - Peer
CREW

Nico - Jan - Koen - Marjan - Joris G - Wim - Jens - Sofie - Joris D
ENKELE HISTORISCHE FLITSEN ...

STORY
HIGHLIGHTS

2002 opent goed voor Bruudruuster : op de TVLokaal Awards met meer dan 700 inzendingen kaapt de reportage 'Achter de schermen van 'Flikken', van Nico Vande Kerkhof en Jens Heyman, de hoofdprijs weg : een Award voor "beste reportage"

Ook het eigen ontwikkeld SMS-systeem scoort goed op fuiven : Valentijn wordt in Bree gevierd met liefdesberichtjes op groot scherm op Jour de l' Amour.

Eveneens in februari 2002 verzorgt Bruudruuster de beeldschermen op de grootste studentenfuif van Hasselt : Nurse Night in de Grenslandhallen. Die avond zal echter niet de meest positieve avond van Bruudruuster worden : tijdens de repetities raken door een stroomstoot op het netwerk van de Grenslandhallen 2 videokaarten en de beeldmixer onherstelbaar beschadigd.

De Lommelse evementenhal 'De Soeverein', die plaats biedt aan 6000 mensen, wordt in april 2002 feestelijk geopend en heeft al direct enkele grote namen op de affiche staan. Bruudruuster Productions doet de videocaptatie tijdens de concerten van Clouseau, Will Tura, Peter Koelewijn, Frans Bauer, Belle Perez en The Magical Flying Thunderbirds.

Tijdens de zomermaanden is Bruudruuster opnieuw te gast op de Belgian Greatest Beach Party en brengt dit evenement zelfs met een live-streaming op het net!

Bruudruuster blijft verder gaan met high-tech : ook op de fuif Let's get Loud in september wordt een primeur voorgesteld : voor het eerst slaagt Bruudruuster Productions erin via een draadloze verbinding beelden door te sturen van tussen de fuifbeesten.

Eveneens in september organiseert Bruudruuster de verkiezing van Partybabe 2002 in de Postiljon in Lommel.

Op 4 oktober gaat de tweede versie van bruudruuster.com online. De nieuwe site is volledige database gestuurd en werd ontwikkeld door S-design.

In november wordt Bruudrusuter gevraagd voor de videocaptatie van de Durex Party in Tielt. Ook in december wordt er weer druk geprojecteerd : de Lommelse 'Kerstproms' worden door bruudruuster op groot scherm gebracht evenals de Happy Newyear Party

 • Kater Party - Peer
 • Nurse Night - Hasselt
 • Jour de l'amour - Bree
 • SMS Party - Kortessem
 • Belgian Greatest Beach Party - Bocholt
 • Let's Get Loud - Dessel
 • Jenevernachten - Kaulille
 • Durex Party - Tielt
 • Happy Newyear Party - Peer
CREW

Nico - Jan - Koen - Joris G - Wim - Jens - Sofie - Joris D - Dave - Kenneth - Dorien V - Evi - Gert - Deborah - Bjorn - Raf - Wouter - Jelle
ENKELE HISTORISCHE FLITSEN ...

STORY
HIGHLIGHTS

In februari 2003 verzorgt bruudruuster de videoprojectie op de burgemeesterswissel in Meeuwen-Gruitrode, de eerste politieke opdracht.

Bruudruuster wordt gevraagd om lokaal correspondent te worden voor TVPubliek van TVLimburg maar de onderhandelingen springen af in maart 2003.

In april is Bruudruuster van de partij in de Lommelse evenementenhal voor het mega-techno feestje 'Brainstorm'. Dik 4000 feestneuzen gaan uit de bol op de tonen van de beste internationale DJ's die op 5 schermen begeleid worden door Bruudruuster. Enkele weken later verzorgt Bruudruuster er de videoprojectie tijdens het eerste concert van '25 jaar de Kreuners' en voor de benefietactie 'Bryce' (actie tvv onderzoek naar stofwisselingsziekten) wordt in de Postiljon te Lommel een karaokeavond op poten gezet

Ook mei 2003 is een drukke maand in het kader van de actie 'Bryce' : Bruudruuster organiseert een benefietmatch tussen haar eigen volleyteam en een team van vedetten. Bruudruuster wint met 3-2

In juni filmen we de mega 30+ party in Overpelt en zetten we een spetterende liveshow op poten in de Schakel in Overpelt waar de actie Bryce een recordopbrengst oplevert.

In augustus brengt bruudruuster 3 dagen lang het festival Neerpelt Open Air op een grote videowall.

De decembermaand staat in het teken van de voorbereiding van de HNYP die voor het derde jaar op rij live door Bruudruuster van projectie wordt voorzien. Primeur dit jaar : 2 nieuwe dome-camera's worden in de lichtconstructie gemonteerd.

 • Katerparty - Peer
 • Kapotenparty - Mol
 • Brainstorm - Lommel
 • Non Stop Party - Overpelt
 • SMS Party - Kortessem
 • 30+ Party - Overpelt
 • Happy Newyear Party - Peer
 • De Kreuners Live - Lommel
 • Actie 'Bryce' - Overpelt
 • Neerpelt Open Air - Neerpelt
 • Happy Newyear Party - Peer
CREW

Nico - Jan - Koen - Joris G - Wim - Jens - Kenneth - Dorien V - Evi - Bjorn - Raf - Wouter - Jelle - Kevin - Dorien H - Kris - Nick - Noor - Daisy - Joke - Toon
ENKELE HISTORISCHE FLITSEN ...

STORY
HIGHLIGHTS

2004 is een jaar van reorganisaties binnen Bruudruuster. In het eerste deel van het jaar worden de plannen uitgetekend van een nieuwe structuur waarbij een aantal nieuwe medewerkers worden aangetrokken. In de zomermaanden wordt de crew dan grondig herschikt, waarbij enkel de gemotiveerde medewerkers overblijven en er treedt een nieuwe werkstructuur in voege. De vzw probeert vanaf dan intern als een professioneel bedrijf te werken ...

Tussendoor verzorgt Bruudruuster samen met Photonics de videoprojectie op de Zillion Reunion Party in de Soeverein

In oktober klaart Bruudruuster de videoprojectie op de Lage Landen Proms met maar liefst 8 camera's waaronder 2 speeddomes en wordt tegelijk begonnen met de ontwikkeling van de nieuwe website die de grondige restyling van de crew ook online moet weergeven.

Tot slot verzorgt Bruudruuster op oudejaarsavond voor de 4de opeenvolgende keer de projectie op de Happy Newyear Party met een volledig vernieuwde graphics- en videoset. De vernieuwing is dan nagenoeg compleet ...

 • Kater Party - Peer
 • Zillion Reunion Party - Lommel
 • Dance Forest - Bree
 • 30+ Party - Back to Basics - Overpelt
 • LDD - 25 Years - Dessel
 • Lage Landen Proms - Lommel
 • Happy Newyear Party - Peer
CREW

Nico - Jan - Koen - Kenneth - Dorien V - Wouter - Jelle - Daisy - Erik - Joke - Jenne - Joeri - Nele - Dorine - Michaela - Tom - Toon - Lou - Karen - Filip - Tony - Nathalie - Vanessa - Ine - Katrien - Nicky
ENKELE HISTORISCHE FLITSEN ...

STORY
HIGHLIGHTS

Na een geslaagde overgang met de HNYP en de Katerparty betekenen de eerste maanden van 2005 hard labeur voor de mensen achter www.bruudruuster.com. In alle stilte wordt de nieuwe lay-out voorbereid en getest. Bovendien bouwt webmaster Wouter Vlems een aantal nieuwigheden in in de V3-site van Bruudruuster waaronder webcasting van videobestandjes. Op 19 februari wordt de vernieuwde site gelanceerd tijdens een medewerkersfeestje in Que Pasa? in Overpelt. De Bruudruuster website kan er weer een tijdje tegen ...

Het project 'Moviestars' waarbij filmbeelden begeleid worden door live filmmuziek wordt tot in de puntjes voorbereid. Uren en uren worden in de montagestudio doorgebracht, het resultaat is subliem en oogst overal complimenten. Helaas wordt door een interne twist in de muziekband het hele project al na enkele optredens afgeblazen. Voor deze productie werd een videoflightcase ontwikkeld waarbij een volledige regie-eenheid werd ingebouwd in een handige koffer. Deze creatie zal de komende jaren nog meer dan eens zijn nut bewijzen

In april volgt de volgende uitdaging. De Clouseau 'Vanbinnen'-tour houdt halt in de Soeverein in Lommel en Bruudruuster brengt dit grandioze concert in beeld met 8 camera's.

Tijdens de zomermaanden maakt Bruudruuster promotie-DVD's voor de Hoeks Triatlon en de Kraftmann Offroad Triatlon. Hierbij wordt getest met een onderwatercamera tijdens de zwemproef. Bovendien kunnen we voor het videowerk voortaan beroep doen op de nieuwste aanwinst van Bruudruuster : een Canon XL1-camera.

In het najaar volgen nog projecties op het bal van de burgemeester in Lommel en op een huldeconcert van de koninklijke harmonie van Peer. Het SMS-systeem wordt verbeterd en gaat in première op het congres van de Vlaamse Jeugdraad.

In november start Bruudruuster met het maken van webreportages voor Telenet op onder andere het Tuningsalon in Mechelen en de zesdaagse van Gent.

Het jaar wordt traditiegetrouw afgesloten in Peer met het Happy Newyear Partyfestival.

 • Kater Party - Peer
 • Queen Party - Waalre (NL)
 • Clouseau 'Vanbinnen' - Lommel
 • Hoeks Triatlon
 • Kraftmann Offroad Triatlon
 • 1ste Bruudruuster Quiz
 • Happy Newyear Party - Peer
CREW

Nico - Koen - Kenneth - Dorien V - Wouter - Jelle - Daisy - Erik - Joke - Joeri - Nele - Dorine - Tom - Toon - Lou - Karen - Filip - Tony - Nathalie - Ruth - Gertjan - Greg - Iris - Joris - Heidi - Kelly
ENKELE HISTORISCHE FLITSEN ...

STORY
HIGHLIGHTS

De Bruudruuster Partycage op de HNYP, waarbij bezoekers 3m boven het publiek en voor het oog van onze camera’s hun danskunsten konden tonen haalt de nationale pers! Op 14 januari staan de Bruudruustercamera’s wederom gericht op een fuivend publiek, dit maal op de 30+ Party in Tongerlo.

In februari trekken we dan het theater in waar Bruudruuster zorgt voor een website voor de Gentse theatergroep ‘Moo. Geheel in de huisstijl wordt het een webstek gemaakt met de nodige visuele ondersteuning. Ook de rest van het videogebeuren blijft in het voorjaar geconcentreerd in theaters met ook opnames van ‘Salsa con emocion’ en de musical ‘Alice’.

Op 18 mei 2006 komt LommelTV eindelijk boven water. Reeds vanaf januari werkte Bruudruuster onder strikt embargo mee aan de ontwikkeling van een nieuwe generatie digitale televisie door Alcatel-Lucent. My Own TV en de Lommelse uitwerking ervan, LommelTV, biedt de mogelijkheid om eigen digitale televisiekanalen te maken en te beheren. Bruudruuster was de eerste vereniging met zo’n eigen digitaal TV-kanaal, een wereldprimeur eigenlijk. Bruudruuster-medewerker, Nico Vande Kerkhof, wordt aangesteld als voorzitter van de LommelTV-raad, het orgaan dat het testproject in goede banen moet leiden. Bruudruuster voert ook vanaf dag 1 met een straatlengte voorsprong de kijkcijferlijst van LommelTV aan.

Tijdens de zomer van 2006 rukt het videoteam verschillende malen uit, hoofdzakelijk voor de captatie van concerten. De lijst start met een nu al legendarisch concert van de Lonely Boys in Lommel, 3 Marktconcerten van Lommel Leeft en de Heïfieste voor het tweede jaar op rij. De crewleden die werden ingehuurd als cameraman op Imagination69 in Geraardsbergen willen niet meer commentaar kwijt dan dat dat event weinig om het lijf had.

Waar juni en juli in het teken stonden van concerten, staat in augustus en september sport centraal bij de Bruudruuster videocrew. Bike Away, de Lommelse triatlon, de profronde van Lommel, het afscheid van Joël Smets en de bedrijventriatlon in Herentals worden netjes in beeld gebracht door onze ploeg.

Ook vormen de maanden augustus en september de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 10 oktober en dat hebben we bij Bruudruuster geweten : SP.a Lommel (volledige lijst) en Hasselt (Hilde Claes) en CD&V Edegem (Jan P.) deden voor hun campagne beroep op leden van Bruudruuster Productions.

De laatste grote opdracht voor voor de 6de keer naar de Happy Newyear Party in Peer getrokken wordt, is de opname van de internationale ploegvoorstelling van wielerploeg Quickstep-Innergetic in Kortrijk op Vélofollies en dat voor de webTV van de officiële website van de ploeg.

 • Katerparty, Peer
 • 30+ Party, Tongerlo
 • Première Little Ronny Peacock & the Abdullah Band, Gent
 • Carnavalstoet, Lommel
 • Salsa con emocion, Houthalen
 • Musical Alice, Oud-Turnhout
 • Demosessie LommelTV
 • Last concert of the Lonely Boys, Lommel
 • Populair op de Markt, Lommel
 • Rock op de Markt, Lommel
 • Imagination69, Geraardsbergen
 • Helden op de Markt, Lommel
 • Bike Away, Lommel
 • 1ste Profronde van Lommel
 • Heifiëste, Neeroeteren
 • Hoeks Triatlon, Lommel
 • Lommel Feest, Lommel
 • Bedrijventriatlon, Herentals
 • Joël Smets Career Celebration, Dessel
 • Foreverband in concert, Antwerpen
 • Ploegvoorstelling Quickstep-Innergetic, Kortrijk
CREW

Nico - Koen - Kenneth - Dorien - Wouter - Jelle - Joke - Nele - Toon - Lou – Filip - Nathalie - Gertjan - Joris - Heidi - Kelly - Jo - Stijn - Michiel - Niels - Geert - Stefan
ENKELE HISTORISCHE FLITSEN ...

STORY
HIGHLIGHTS

Na ruime tijd sparen en alweer een geslaagde editie van de HNYP maakt Bruudruuster een nieuwe technologische sprong vooruit met de aankoop van een Z1 High Definition camera. Dit professioneel toestel stelt Bruudruuster in staat om haar reportages van een nog betere beeldkwaliteit te voorzien. Hiervoor wordt ook de montagestudio HD-ready gemaakt.

2 videoprojecties op 1 dag? Niets is onmogelijk voor het Bruudruuster team : Op 19 januari verzorgen we in de namiddag de Chrysostomosshow van Kindsheid Jesu in Hasselt en na een snelle demontage en opbouw 's avonds de nieuwjaarsreceptie van SP.a-Limburg.

Na een jaar ontwikkeling het labo van Luc Gysels wordt in februari de Bruudruuster railcam succesvol op de sporen gezet en uitgebreid getest op Fiesta Fatale.

De Bruudruuster crew wordt in februari ook nog eens volledig in het nieuw gestoken met nieuwe kledij voorzien van een nieuw logo.

In maart wordt Bruudruuster door het Lommelse stadsbestuur geselecteerd om docufilmpjes te maken ter gelegenheid van de academische zitting voor ere-burgemeester Louis Vanvelthoven.

Ook in de lucht staan de medewerkers van Bruudruuster hun mannetje : in april wordt de bosbrandoefening met helikopters van de Lommelse brandweer met 4 ploegen in beeld gebracht. Het begin van een mooie samenwerking met de Lommelse pompiers want in oktober wordt ook tijdens verschillende oefeningen gedraaid en wordt een interventievideo opgenomen, hetgeen de basis moet worden van een nieuwe korpsvideo ...

Eind mei wordt het zomerfestivalseizoen voor Bruudruuster op gang geblazen met de multicamcaptatie op Neerpelt Open Air. Na een tussenstop in de Soeverein voor de vonken en Vuur van Clouseau worden in juli de 4 Lommelse marktconcerten rechtstreeks via grote schermen bij de terrassen uitgezonden. Bij al deze concerten levert de Bruudruuster railcam heel mooie plaatjes op. Tussendoor worden voor wielerploeg Quickstep nog enkel webvideo's gemaakt

Het najaar staat vooral in het teken van voorbereidingen, waarvan deze website één van de grootste brokken is. Ook worden enkele grote projecten voor het eerste deel van 2008 gepland. Toch ook enkele leuke karweitjes op het terrein : TMF-Awards voor de website van sponsor Telenet en de start van de 11-11-11 campagne in Aalst. De 3de Bruudruuster Quiz in CC De Adelberg wordt een heus multimediaal spektakel en is met ruim 350 quizzers met voorsprong de grootse quiz in de streek. Al voor de 7de keer sluiten we het jaar letterlijk af met een spetterend videoshow tijdens de Happy Newyear Party in Peer.

 • Katerparty, Peer
 • Nieuwjaarsreceptie SP.a-Limburg - Hasselt
 • Academische zitting voor Louis Vanvelthoven - Lommel
 • Korpsvideo Brandweer Lommel
 • Neerpelt Open Air Festival
 • Clouseau 'Vonken en Vuur' - Lommel
 • Welkom op de Markt - Lommel
 • Populair op de markt - Lommel
 • Rock op de Markt - Lommel
 • Feest op de markt - Lommel
 • Bike Away, Lommel
 • Nacht van Peer
 • Licht voor Leven - Aalst
 • Bruudruuster Quiz III
 • Happy Newyear Party - Peer
CREW

Nico - Koen - Kenneth - Dorien - Wouter - Jelle - Joke - Nele - Toon - Lou – Filip - Nathalie - Gertjan - Joris - Heidi - Kelly - Jo - Stijn - Niels - Geert - Stefan - Stef - Toon - Timmy
ENKELE HISTORISCHE FLITSEN ...

STORY
HIGHLIGHTS

Bruudruuster opent het jaar naar goede traditie op de Happy Newyear Party en Katerparty in Peer en doet dat voor de editie 2008 samen met TSFX Visuals wat een meer dan geslaagde videoshow oplevert. Maar dat is slechts het begin van een zeer drukke januarimaand want voor Telenet Media draait Bruudruuster sfeerreportages op het Brusselse Autosalon en op Batibouw. En op het einde van de maand wordt onze ploeg opnieuw gevraagd voor de captatie van de officiële ploegvoorstelling van Quickstep-Innergetic. Beeldmateriaal van dat alles verschijnt op de nieuwe website die eveneens in januari 2008 gelanceerd wordt.

In maart passeert Bruudruuster in het Antwerpse Hilton voor 'The Boozers', in het Lommelse cultureel centrum voor het ’50 jaar UNICEF’-concert en last but not least in de Lommelse Soeverein voor de weergave van het kickboksgala ‘Fights at the border’.

Dat webreportages meer en meer in geraken blijkt uit het feit dat Bruudruuster in april start aan een reeks sfeerreportages voor vodkaproducent Eristof op een aantal megaparties zoals Sensation, Black, Bassleader en Tomorrowland. Alles wordt ter plaatse gemonteerd en geüpload zodat de feestneuzen bij het ontwaken reeds hun exploten online kunnen bekijken.

In 2008 draait Bruudruuster ook een aantal dansvoorstellingen in Tongeren, Houthalen en Genk met telkens tevreden gezichten als resultaat!

In mei kampeert de multicamploeg in Neerpelt voor de captatie van het 2daags festival Neerpelt Open Air en de Nacht van de Euregio, een atletiekmeeting op internationaal niveau.

De hete zomer van 2008 staat in het teken van de opnames van de korpsvideo van de Lommelse brandweer. Hoogtereddingen, duikinterventies en zelfs een draaidag in de flash-overkamer van de brandweerschool passeren de revue zodat bij de opendeurdag in september het meer dan geslaagde resultaat aan het grote publiek getoond kan worden.

Na een bezoek aan de grote televisiebeurs IBC in Amsterdam wordt besloten om een jongensdroom van een aantal medewerkers waargemaakt : de aankoop van een camerakraan. Begin oktober wordt vanuit Madrid een skymote van 6m overgevlogen waarna enkele 'drytests' volgen. De eerste testopdracht volgt op de Fiddle Fuif in Lommel. Langzaam maar zeker wordt dit letterlijk hoog technologisch toestel eigen gemaakt zodat op het eind van jaar de kraan wordt ingezet bij de opnames van de Breugelfilm in Peer.

De 4de Bruudruuster Quiz op 7 november slaat weer in als een bom en is reeds weken op voorhand tot de nok uitverkocht. 63 ploegen dingen mee naar de overwinning tijdens een heuse multimediashow.

Het jaar wordt naar goede traditie afgesloten op de Happy Newyear Party in Peer waar de camerakraan weer voor schitterend beeldmateriaal zorgt.

 • Katerparty - Peer
 • The Boozers @ Antwerp Hilton
 • Eristof @ Sensation – Sportpaleis Antwerpen
 • Eristof @ Tomorrowland - Boom
 • Neerpelt Open Air Festival
 • Nacht van de Euregio - Neerpelt
 • Fights at the border - Lommel
 • Korpsvideo Brandweer Lommel
 • Eristof @ Bassleader - Gent
 • Batibouw - Brussel
 • GearboxTV @ Autosalon - Brussel
 • Bruudruuster Quiz IV
 • Happy Newyear Party - Peer
CREW

Nico - Koen - Dorien - Wouter - Jelle - Joke - Lou – Jens - Ben - Filip - Gertjan - Heidi - Kelly - Jo - Stijn - Geert - Stef – Timmy – Yannick – Kelly - Nina
ENKELE HISTORISCHE FLITSEN ...

STORY
HIGHLIGHTS

Ook 2009 was weer een druk jaar voor Bruudruuster. In het begin van het jaar werd mobiele regieset (flightcase) een deftig onder handen genomen met 6 nieuwe breedbeeldscherm en enkele extra versterkers. En de set kwam dat jaar weer vaak in actie met de live captaties van de Happy Newyear party, Katerparty, de nieuwjaarsreceptie en het militantenfeest van SP.a Limburg, TMF School’s out in Bobbejaanland (met live weergave van 2 Fabiola vanuit de Revolution Rollercoaster), het bedrijfsfeest van AB lease en Neerpelt Open Air.

Ook de Bruudruuster kraan kwam buiten de eigen multicams geregeld van stal. Videocrew huurde onze kraan in voor de weergave van Clouseau en de Mens tijdens Villa Pace, de ballonhapping in St-Niklaas, de officiële inhuldiging van de King kong, de nieuwe attractie van Bobbejaanland werd door de Bruudruuster kraan in perspectief geplaatst evenals het Europees schutterstreffen van Gilden in Kinrooi.

Qua reportages waren we in 2009 vaak ‘ver’ van huis : opnames tijdens het Autosalon en Batibouw op de Heizel in Brussel en het dansspektakel ‘Troy’ huurde onze ploeg in voor opnames van hun show in Antalia, Turkije, als teaser voor hun optredens in Hasselt. Ook de Belgische afdeling van kledinggroep ‘Esprit’ huurde de Bruudruuster monteurs in voor de afscheidsvideo van hun directeur voor het feest in Amsterdam.

Binnen eigen huis was er anno 2009 weer een geslaagde (lustrum)editie van de Bruudruuster Quiz en versterkte Anne Van Balen de rangen.

 • Ploegvoorstelling Quickstep - Kortrijk
 • Personeelsvideo Esprit Belgium
 • Happy Newyear Party - Peer
 • Autosalon en Batibouw Brussel (Telenet)
 • Nieuwjaarsreceptie SP.a Limburg - Hasselt
 • Handelsbeurs oefenfirma's - Gent
 • Opening King Kong - Bobbejaanland
 • Militantenfeest SP.a-Limburg - Genk
 • Neerpelt Open Air
 • School's Out - Bobbejaanland
 • Villa Pace - St-Niklaas
 • Bedrijfsfeest AB Lease - Brussel
 • Promoclip 'Troy' - Antalia (Turkije)
CREW

Nico - Koen - Dorien - Wouter - Jelle - Joke - Anne - Lou – Jens - Ben - Heidi - Geert - Yannick
ENKELE HISTORISCHE FLITSEN ...

STORY
HIGHLIGHTS

2010 was een jaar in symfonie voor Bruudruuster, letterlijk dan want er werden een aantal optredens van orkesten gecapteerd voor projectie en DVD. Eerst en vooral was er het Leuvense universitair harmonie orkest (UHO) dat samen met Jef Neve het beste van zichzelf gaf in de imposante Pieter de Someraula en het Symfonisch Orkest Assai dat ter gelegenheid van het jubileum van Lions Bree een gesmaakt optreden gaf in de kerk van Bree. In neerpelt gaven de lokale koren en harmonieën dan weer een gezamenlijk optreden ter gelegenheid van Neerpelt Feest, uiteraard voor de camera’s van Bruudruuster.

De jaarlijkse ploegvoorstelling van wielerteam Quickstep op Velofollies werd in 2010 uitgebreid met een tweede dag voor de VIP-voostelling van het boek ‘Lotto in het peloton’, beiden live gecapteerd door Bruudruuster.

uiteraard trokken ook onze reportageploegen er in 2010 weer op uit met verslagen van de Bike-In Cinema van studentenblad Guido in het ICC Gent, de COFEP handelbeurs voor oefenfirma’s in datzelfde ICC, Beeldig lommel, het Europees kampioenschap voor levende standbeelden. Ook de FOD volksgezondheid deed beroep op de ervaring van Bruudruuster bij het in beeld brengen van de werking van hulpdiensten. Zo volgden 3 van onze ploegen de grote rampenoefening in de Genkse Cristal Arena. Het geheel werd verwerkt tot een demovideo van de medische diensten bij grote calamiteiten in het algemeen en de werking van de psychosociale opvang in het bijzonder.

Met een opname van het Kerstconcert van Elvis Matters in een feeëriek ondergesneeuwd Tilburg werd 2010 in stijl afgesloten.

 • Ploegvoorstelling Quickstep - Kortrijk
 • Voorstelling lotto in het Peloton - Kortrijk
 • Katerparty - Peer
 • Reportage Guido Bike-in Cinema - Gent
 • Concert Universitair Harmonie Orkest - Leuven
 • VOKA netwerk Quiz - Hoeselt
 • Reportage Beeldig Lommel
 • Neerpelt Feest
 • Jubileumconcert Lions - Bree
 • Elvis Matters Kerstconcert - Tilburg
 • Demovideo Psychosociale Opvang bij rampen (FOD Volksgezondheid) - Genk
CREW

Nico - Koen - Dorien - Wouter - Jelle - Joke - Anne - Lou – Jens - Ben - Heidi - Geert - Yannick
ENKELE HISTORISCHE FLITSEN ...

STORY
HIGHLIGHTS

Bruudruuster opent 2011 met een nieuwe HDV schoudercamera die meteen wordt ingezet tijdens de captatie van de ploegvoorstelling van wielerteam Quickstep op Velofollies in Kortrijk waar zowel de pers-, publieks- als VIP-voorstelling door Bruudruuster op groot scherm vertoond worden. Later in januari begint het jubileumjaar van Tony en de Hangmatten. Na de DVD-opname van het jubileumconcert in Eksel zal een ploeg van Bruudruuster de prettig gestoorde bende ook tijdens de zomer nog volgen voor enkele backstage reports.

Eveneens in januari starten ook de opnames van de aanleg van de testtrack voor elektrische inductie in opdracht van Flander's Drive. Ook de multicams lopen de eerste maanden vlotjes door met opdrachten van Elvis Matters (unieke opname met de originele TCB-band!), SP.a Limburg, Dansschool Daisy Croes (Sterren op de Dansvloer) en Abota, Danceformation Silverstar, en het Boksgala van Gerardsbergen.

Bruudruuster richt zich in 2011 ook op een nieuw segment. Door haar ervaring met 6 succesvolle multimediaquizzen in eigen beheer is onze ploeg uiteraard ook de ideale partner voor een aantal bedrijfsquizzen. Ondermeer Different Hotels, VOKA Netwerkquiz, de interne VOKA personeelsquiz en Flexpoint Interim doen beroep op de vragen, beelden en raadsel van Bruudruuster-makelij.

Ook de reportageploeg van Bruudruuster blijft mooi werk afleveren met onder andere bedrijfsspots van fitnesscentrum Sportacademy, Loungebar Terraza en de filmpjes van het innovatieversterkend project 'Idee Puur' van het Lommelse stadsbestuur.

Bovendien is 2011 ook het jaar waarin Bruudruuster haar intrede doet in live-televisie. TVLimburg huurt de Bruudruuster kraan en crew in voor de rechtstreekse uitzending van het Belgisch kampioenschap frikandellen eten. De kraan had eerder in 2011 ook al voor sublieme shots gezorgd bij de Carmina Burana in de Baseliek van Koekelberg bij de concerten van Horlecante, SingaSong en Conek Kortenberg.

En ook de Bruudruuster Quiz editie 7 was weer een voltreffer met ruim 400 deelnemers kon reeds voor de 7de opeenvolgende keer het bordje 'uitverkocht' bovengehaald worden en dat ruim 2 maanden voor de datum. Ook de nieuwe begingeneriek met als thema 'Bluesbrothers' en met hier en dara een knipoog naar nationale en lokale figuren werd fel gesmaakt. Enig minpuntje : medewerker Nico viel tijdens de zomermaanden even uit met een leverprobleem maar was er tegen de jaarwisseling weer helemaal boven op!

 • Ploegvoorstelling Quickstep - Kortrijk
 • Testtrack Flander's Drive - Lommel
 • 20 jaar Tony & de Hangmatten - Gent
 • Dansshow Silverstar - Tongeren
 • Dansshow Daisy Croes - Hasselt
 • Nieuwjaarsreceptie SP.a Limburg - Hoeselt
 • Concerten Elvis Matters - Genk
 • Boksgala - Gerardsbergen
 • Bedrijfsvideo Sportsacademy - Lommel
 • Eventvideo Terrazza - Lommel
 • Fiddle Fest - Lommel
 • Jubileumconcert Conek - Kortenberg
 • BK frikandellen eten - TVL Hasselt
 • VOKA netwerk Quiz - Houthalen
 • VOKA Personeels Quiz - Houthalen
 • 7de Bruudruuster Quiz - Houthalen
CREW

Nico - Koen - Dorien - Wouter - Jelle - Joke - Anne - Lou – Jens - Ben - Heidi - Geert - Yannick – Luc
ENKELE HISTORISCHE FLITSEN ...

STORY
HIGHLIGHTS

2012 was een relatief ‘rustig’ jaar voor Bruudruuster met slechts een 20-tal producties. De 8ste Bruudruuster Quiz werd met een jaartje uitgesteld maar er waren desondanks toch quizzen van Bruudruustermakelij voor Flexpoint, Democo en VOKA waar de vragen weer duchtig in het rond vlogen tussen de leuke multimediabestandjes.

De eerste echte cameracaptatie van 2012 was de nieuwjaarsreceptie van SP.a Limburg in het schitterende decor van de tiendenschuur van de Herckenrodeabdij in Hasselt. Daarna volgden een schitterend Proms concert in Maasmechelen en Schoolhouse Rock in Mol, waarbij telkens de camerakraan voor zeer mooie schots zorgde.

Ook werden in 2012 tal van reportages gedraaid met onder meer een opname van de gehele maaltijdpreparatieketen in het Maria Ziekenhuis Noord-Limburg, een dagje shoppen met Jani tijdens de Funky Saturdays in de Lommelse winkelstraten en voor de thriller van Aloka Liefrink stortten we ons nog eens op fictie filmen waarbij een heuse teaser van haar roman ‘De Passiecoach’ op scene werd gezet.

Op het einde van het voorjaar passeerde nog een dansshow en een opname van een popkoor in Nederland waarna we ons met de Nacht der Nachten en de personeelsfuif van Provil in Lommel nog eens naar de activiteiten van de begindagen van onze vereniging toelegden.

De zomer werd weer ingezet tijdens het boskgala in Geraardsbergen, waarna een parkconcert, Scheps Kermis en Swingin’ Hulsen de concertzomer vervolledigden.

2012 was ook het jaar van de gemeenteraadsverkiezingen en dus trokken we er voor de Lijst Burgemeester in Lommel weer eens op uit om alle 31 kandidaten in een videoportret vast te leggen. In Meeuwen-Gruitrode toonden we dan weer videogewijs hoe knap de nieuwe kinderopvang geworden is.

 • Flexpoint Quiz - Sint-Truiden
 • Nieuwjaarsreceptie SP.a Limburg - Hasselt
 • Maasmechelen Proms - Maasmechelen
 • Schoolhouse Rock - Mol
 • Dag van de Zorg - Overpelt (MZNL)
 • Concert The New Generation - Bergeyk (NL)
 • Nacht der Nachten - Hoeselt
 • Boksgala - Gerardsbergen
 • Scheps Kermis - Balen
 • Swingin' Hulsen - Balen
 • Opnames Lijst Burgemeester - Lommel
 • VOKA netwerk Quiz - Hoeselt
 • Trailer 'De Passiecoach' - Lommel
CREW

Nico - Dorien - Wouter - Jelle - Anne - Lou – Jens - Heidi - Geert - Yannick – Luc - Pieter
ENKELE HISTORISCHE FLITSEN ...
Ook voor 2013 is de planning reeds goed gevuld : in januari is er neen nieuwe quiz voor Flexpoint. De rest van het voorjaar worden er weer een aantal dansvoorstellingen opgenomen en er is een nieuwe Fights at the Border in de Lommelse Soeverein. Meer info … binnenkort op deze site!

U ziet dat Bruudruuster in 13 jaar is uitgegroeid van een studentengrap tot een groots project waaraan in totaal ongeveer 20 mensen hun medewerking aan verlenen. Hoewel alles 'maar' een hobby is en er absoluut geen bedoeling is dit effectief en letterlijk professioneel uit te bouwen, staat de crew er op dat alle projecten en 'producten' aan hoge kwaliteitsnormen voldoen, ondanks de (vooral budgetaire) beperkingen van een vereniging.

design by FOCUSPUNT.be