Crew
Onze ploeg werk feilloos met deze apparatuur.
Ontmoet onze crew hier...
Referenties
Welke producties realiseerde Bruudruuster?
Ontdek ze hier...
Multicam producties
De specialiteit van het huis: anywhere, anytime...
Ontdek het hier...


Bruudruuster beschikt over een aantal instrumenten (grip in het jargon) die onze ploeg in staat stelt om zeer spectaculaire shots maken. Klik op een van onderstaande items voor gedetailleerde informatie over de betreffende uitrusting.

DOME CAMERA'S RAILCAM MINI CAMERA'S
 
MOTOTEAM CAMERAKRAAN ONDERWATERCAMERA
CAMERAKRAAN
Sinds het najaar van 2008 beschikt Bruudruuster over een eigen 6m lange camerakraan. Met deze kraan is het mogelijk heel spectaculaire shotste maken tijdens multicam-captaties van concerten of mooie camerabewegingen bij gewone opnames. De kraan is universeel compatibel met de verschillende camera's van Bruudruuster maar zal meestal uitgerust worden met de SONY Z1-camera.

De opbouw van de kraan neemt een half uurtje in beslag. De kraan heeft een maximale werkhoogte van 5.40m en is voorzien van een volledig automatische head die door de sleepcontacten volledig 360░ kan draaien, zowel in pan als in tilt. De aansturing gebeurt via 2 controllers aan de sturing. Het totale gewicht (met tegengewichten) bedraagt 130kg. 3 spanningskabels zorgen, naast perfectie stabiliteit, er ook voor dat de head steeds perfect waterpas hangt.

De cameramkraan kan ook afzonderlijk gehuurd worden (met crew) voor integratie in andere captaties.


DEMOCLIP BRUUDRUUSTER CAMERA CRANE
DOME CAMERA'S
Een domecamera is een camera die aan een constructie wordt opgehangen (bv een lichtbrug) en vanop afstand te bedienen is voor het draaien (pan), kantelen (tilt) en zoomen. Hiermee kunnen spectaculaire overzichtsbeelden gemaakt worden van bijvoorbeeld fuiven en evenementen. Het is bovendien perfect mogelijk om bepaalde bewegingen die vaak herhaald moeten worden zeer precies te programmeren. De domecamera's zijn geen eigendom van Bruudruuster Productions maar worden ingehuurd bij All Security in Hasselt. Onze medewerkers hebben echter in de loop der jaren ruime ervaring opgebouwd met de installatie en bediening van dit toestel.

De domes zijn uitgerust met een CCD camera met sterke zoomlens en infrarood nachtkijker. Het geheel wordt aangestuurd via een klein bedieningspaneel met joystick in de regiekamer zodat de communicatie tussen regisseur (beeldmixer) en operator makkelijk kan verlopen. De camera zorgt niet alleen voor mooie opnames bij de videocaptatie maar kan bovendien ook een hulp zijn voor de securityploeg in geval van calamiteiten.

De domecamera kan ook afzonderlijk gehuurd worden (met crew) voor integratie in andere captaties.


BRUUDRUUSTER RAILCAM
De Bruudruuster Railcam is een eigen ontwikkelde applicatie om zeer vloeiende 'gliding' shots te maken. Het geheel bestaat uit een modulair opgebouwde spoorbaan met een maximale lengte van 20m en een radio-gestuurd wagentje waarop een camera ge´nstalleerd wordt.
De spoorbaan bestaat uit (maximaal) 8 platen van 2.53m lang en 63cm breed. Op deze weerbestendige platen zijn 2 aluminium rails geplaatst waarop het wagentje kan rijden. De platen kunnen ge´nstalleerd worden op schragen die in hoogte verstelbaar zijn (max. 1.3m maar kunnen uiteraard bijkomend op tafels of podiumelementen geplaatst worden). Het wagentje wordt via een afstandsbediening voor 4 bewegingen aangestuurd : rijden over de rail, draaien van de camera (pan), kantelen van de camera (tilt) en bediening van de zoomfunctie. Tijdens het rijden over de rail haalt de camera een snelheid van ongeveer 20 km/h. De beeldverbinding wordt verzekerd door een zeer flexibele coaxbeeldkabel. Er is ongeveer een klein half uur nodig om het geheel op te bouwen.
De rail kan uitgerust worden met een SONY PD150 3CCD camera of met de SONY Z1 HDV-camera. Al naar gelang het gewenste beeld kan het geheel worden opgesteld in de frontstage of verderop in de zaal. De bediening gebeurt vanuit de regiekamer (bij vrij zicht op de rail) of vanuit een locatie in de nabijheid van de spoorbaan. De operator beschikt daar over een dubbel scherm met enerzijds het eigen beeld (van de railcam) en anderzijds de eindregie.
De Bruudruuster railcam is in 2006 ontworpen door onze 'huisingenieur' Luc Gysels en werd ook volledig door hem vervaardigd. Voor de radiosturing kreeg hij deskundig advies van AndrÚ Bosman.
De railcam kan ook afzonderlijk gehuurd worden (met crew) voor integratie in andere captaties.
DEMOCLIP BRUUDRUUSTER RAILCAM
MINI CAMERA'S
Bruudruuster beschikt over enkele kleuren-minicamera's om beelden te maken op plaatsen die voor de gewone camera's onbereikbaar zijn. Ze kunnen ge´nstalleerd worden op een drumpodium of bij de draaitafels van DJ's en met een digitale videowalkman kunnen ze ook bevestigd worden op, onder of aan een racefiets of op een helm van bijvoorbeeld een benji springer.

De minicamera's kunnen zowel ingezet worden voor opnames of in een live captatie waarbij het beeld rechtsreeks naar de regiekamer wordt gestuurd. Uiteraard is de beeldkwaliteit van dergelijke minicamera's niet te vergelijken met die van taditionele camcorders.


BRUUDRUUSTER MOTOTEAM
Voor mobiele opnames kan Bruudruuster beroep doen op een pool van 5 ervaren motards die perfect ingespeeld zijn op onze cameramensen en fotografen. Door het feilloos en blind samenspel van motard en cameraman kan het nodige stunt- en vliegwerk gedaan worden wat tot zeer mooie beelden leidt. De motards, Jean Kuyken, Eric Theunissen, Jos Van Gompel, Carry Graus en Theo Vanhooff, beschikken over hun eigen perfect onderhouden moto, uitgerust met voldoende bergruimte voor het cameramateriaal.

Bruudruuster werkt het liefst met haar eigen motards maar uiteraard kan bij verre verplaatsingen ook beroep gedaan worden op lokale motards.


BRUUDRUUSTER DUIKER & ONDERWATERCAMERA
Bruudruuster beschikt over de mogelijkheid om ook onder water de mooiste beelden te schieten. Hiervoor werkt Bruudruuster samen met Etienne Driessen, een ervaren duiker uit Peer. Hij beschikt naast een professionele duikuitrusting over een professionele onderwaterbehuizing voor een digitale camera. Zowel in zwambaden als in natuurlijke wateren weet Etienne dankzij zijn jarenlange ervaring de prachtigste beelden te maken. Vooral bij sportmanifestaties zoals triatlons leveren dergelijke beelden een bijzondere meerwaarde aan het videoverslag.
design by FOCUSPUNT.be